2024. május 6. - Ivett, Frida

Kábítószeres ügyek Szabolcsban

Két kábítószeres ügyben folytat eljárást a mátészalkai rendőrkapitányság; együttesen 23 gyanúsítottat hallgattak ki eddig, s további gyanúsítások is várhatók - közölte a szervezet keddi sajtótájékoztatóján a nyomozó alosztály vezetője.
2008. szeptember 16. kedd 13:16 - Hírextra
A kapitányság három esetben olyan emberek ellen is eljárást indított, akik kábítószer hatása alatt vezettek gépkocsit - mondta Gere Attila rendőr őrnagy.

Az egyik kábítószeres ügyben még július 30-án indult nyomozás, miután két fiatalkorú lánynak adott marihuánát egy mátészalkai férfi, s az egyik drogfogyasztó rosszul lett.

A nyomozók végül két kábítószer-terjesztőt és 11 drogfogyasztót hallgattak ki. Az eljárás során előzetes letartóztatásba került egy 45 éves nyíregyházi nő, akinek lakásában kokaint, marihuánát és ecstasyt találtak.

A másik ügyre egy közúti ellenőrzés során a múlt héten figyeltek fel a mátészalkai rendőrök, egy gépkocsiban öt olyan ember ült, akik kábítószer hatása alatt voltak.

Két terjesztőt fogtak el, a drogfogyasztók száma pedig ebben az ügyben nyolcra nőtt, de az eljárás további szakaszában újabb lebukások várhatók.

Gere Attila tájékoztatása szerint a térségben elsősorban kábítószer-fogyasztók vannak, akik Nyíregyházáról és más nagyvárosokból szerzik be a drogot, s inkább baráti összejöveteleken adják egymásnak.

Az őrnagy felhívta a figyelmet arra, hogy a terjesztők súlyos büntetésre, 2-8 év közötti szabadságvesztésre számíthatnak a bírósági eljárás során. A kábítószer hatása alatt járművet vezetők és balesetet okozók büntetése pedig akár 5-10 évig terjedő szabadságvesztés is lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását