2024. április 27. - Zita

Újév napján többen leszünk 6,75 milliárdnál

Nyolcvankét millió fővel növekedett a világ lakossága 2008-ban és újév napjára meghaladja a 6,75 milliárd főt a német világnépességi alapítvány (DSW) szerint. 2009. január 1-jén pontosan 6 751 643 600 ember él majd a Földön az alapítvány szerint.
2008. december 23. kedd 16:40 - Hírextra
Az idei év első napján 6 669 705 650 fő volt bolygó teljes lakossága. A 82 milliós népességnövekedés túlnyomó része a fejlődő országokra esik - áll a kedden Hannoverben bemutatott jelentésben.

A leggyorsabb ütemű lakosságnövekedést a legszegényebb országokban regisztrálták, ahol az emberek túlnyomó többsége nyomorban él, és a nagy népszaporulat miatt óriási a nyomás a különben is sanyarú helyzetben lévő egészségügyi és oktatási rendszeren. A népességnövekedés fő oka a családtervezés hiánya; évente több tízmillió nő esik teherbe szándéka ellenére - áll a DSW jelentésében.

Az afrikai országokban átlagosan 54 év a születéskor várható élettartam, míg például Németországban 79 év. Afrikában ezer kisbaba közül 82 már a születéskor meghal, Németországban négy. Afrikában minden 26-ból egy terhes nő belehal a szülésbe, Németországban viszont 19.200 terhes asszonyból jut egynek ilyen sors.

"Ha a szegénység problémáját a gyökerénél akarjuk megragadni, akkor segítenünk kell a nőknek, hogy elkerülhessék a nem kívánt terhességet" - mondta Renate Baehr, a DSW ügyvezetője.
Az alapítványt 1991-ben hozta létre Erhard Schreiber hannoveri vállalkozó. A nonprofit szervezet felvilágosító munkával és adományokkal próbálja elősegíteni a családtervezést több afrikai és ázsiai országban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását