2024. május 13. - Szervác, Imola

Kósa csak azt kéri ami jár(na)

Debrecen fideszes országgyűlési képviselői a város érdekében benyújtott egyéni képviselői indítványaik támogatására kérik szocialista társaikat - közölte Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő, a cívis város polgármestere kedden sajtótájékoztatón a v
2008. december 2. kedd 18:55 - Hírextra
"Azt szeretnénk megkapni, amit más városoknak a kormány egyedi döntésekkel adott" - utalt arra, hogy a költségvetéshez több mint 15 indítványt nyújtottak, 2,5 milliárd forintot meghaladó forrásra.
Kósa Lajos szerint a jövő évi költségvetés tervezete csak normatívákban 150 milliárd forintot von ki az önkormányzati rendszerből 2008-hoz képest. Utóbbi viszont pontosan annyi volt, mint 2003-ban, vagyis látható a brutális elvonás - tette hozzá.

"Debrecen mintegy 1,5 milliárd forinttal rövidül meg, ebből 800 millió a normatíva. csupán az oktatási ágazattól 620 millió forintot vesz el jövőre a kormány az MSZP segítségével" - mondta a fideszes városvezető.

Hozzátette: Pósán László és Halász János debreceni fideszes országgyűlési képviselőkkel közösen több módosító indítványt benyújtottak, amihez kérik a szocialisták támogatását.

Ezek közül megemlíttette a regionális feladatokat is ellátó Fazekas Mihály és Ady Endre gimnáziumok felújításához kért - korábban a regionális fejlesztési tanácsban elutasított - 460-460 millió forintot, a Latinovits színház berendezésére kért 300 millió forintot, valamint a 471-es főút Sámsoni úti kivezető szakaszának, a tervezett aluljáró magvalósításának, valamint a tócóskerti és a vénkerti lakótelepek felújításának támogatását.

Kósa Lajos szerint több olyan fejlesztésről van szó, amit más, kisebb városok, nagyobb összeggel is megkaptak a kormány egyedi döntései alapján.Kósa Lajos felkérte Debrecen szocialista önkormányzati képviselőt, hogy lobbizzanak az országgyűlési képviselőiknél a város érdekeit szolgáló módosító indítványok támogatása érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását