2024. április 27. - Zita

Debreceni Irodalmi Napok és Debreceni Könyvszemle együtt

Első alkalommal rendezik meg egy időben és egy helyen a csaknem 40 éves múltra visszatekintő Debreceni Irodalmi Napokat és az V. Debreceni Könyvszemlét - mondta el Halász János fideszes országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottság
2008. november 28. péntek 21:10 - Hírextra
Közlése szerint a város nagyrendezvényei közé sorolt irodalmi napok "a magyar irodalmi élet egyik kitüntetett rendezvénye". Sikeréhez a város jelentős irodalmi hagyományai mellett hozzájárult a Debrecenben megjelenő Alföld irodalmi folyóirat és a hozzá kötődő irodalmi műhely - tette hozzá.
Aczél Géza, az Alföld főszerkesztője elmondta: a korábban elsősorban a szakmai közönségnek szervezett irodalmi napokon az idén a népszerű irodalmat állítják a középpontba. Többek között előadások hangzanak majd el a krimiről, a szingliregényekről, a naplókról, a sci-firől, az erotikus írásokról, a szappanoperákról és a kabaréról is.

Ezúttal is megrendezik az Alföld-díjasok estjét és a hagyományos rendhagyó irodalmi órákat. Utóbbiak népszerűségérre jellemző, hogy Görömbei András akadémikus Sütő Andrásról szóló előadására a Kölcsey Központ 300 személyes termébe már nem lehet belépőhöz jutni.

Most első alkalommal kapcsolódik az irodalmi napokhoz a könyvszemle, a régió legnagyobb könyvvására - mondta a sajtótájékoztatón Sinka Andor főszervező. A vásár központi témája idén a mese lesz, s a műfaj apropóján találkozhatnak az olvasók Kányádi Sándorral, Csukás Istvánnal és Jankovics Marcellel is. A könyvszemlén 32 alkalommal dedikálnak a szerzők.

Ekkor mutatják be Kácsor Zsoltnak, a Népszabadság debreceni tudósítójának első, "kétezer évet átfogó anti-családregényét", a Barbarus - magyar históriát is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását