2024. március 29. - Auguszta

80 éves Boross Péter

Gyurcsány Ferenc kormányfő levélben fejezte ki jókívánságát Boross Péter volt miniszterelnöknek 80. születésnapja alkalmából - tájékoztatta a kormányszóvivői iroda szerdán az MTI-t. A közlemény szerint Gyurcsány Ferenc köszöntőjében kiemelte, hogy Boross
2008. augusztus 27. szerda 12:15 - Hírextra
"Boross Péter bebizonyította, hogy egy igazán őszinte és hiteles nemzeti politikus képes a nyugodt, konszenzusra törekvő párbeszédre is" - hangsúlyozta levelében a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc méltatta a volt kormányfő személyes példamutatását, ami a mai napig igazolja, hogy a nemzetért vállalt elkötelezettségükben igenis lehetnek azonosak a parlamenti patkó bármely oldalán ülő politikusok.

A kormányfő reményét fejezte ki, hogy ez az eszmeiség egyre meghatározóbb lehet a magyar közéletben, és Boross Péter sokáig képviseli még az Országgyűlésben a konzervativizmus legnemesebb hagyományait - ismertette a levél tartalmát a kormányszóvivői iroda.

Az 1928. augusztus 27-én született Boross Péter 1992 augusztusában lett a Magyar Demokrata Fórum tagja, majd 1993-tól többször is a párt alelnöke volt. 1993. december 12-től - Antall József miniszterelnök halálát követően - ügyvezető miniszterelnök volt, majd 1993. december 21-én az Országgyűlés miniszterelnökké választotta, mely tisztséget a következő választások után megalakuló új kormány hivatalba lépéséig, 1994. július 15-ig látta el.

Boross Péter 1994-98 között, majd 2006 óta országgyűlési képviselő, 1998-2002 között pedig Orbán Viktor miniszterelnök személyes főtanácsadójaként tevékenykedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását