2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Lendvai Ildikó: nem változtak alapvető céljaink

"Nem készítünk új kormányprogramot, nem változtak alapvető céljaink" - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője kedden Budapesten újságíróknak, a képviselőcsoport informális ülése után.
2008. augusztus 26. kedd 22:16 - Hírextra
Továbbra is azt gondoljuk, hogy az ország legfontosabb célja a versenyképesség javítása úgy, hogy ne menjen a társadalmi egyensúly rovására, ne rekesszen ki az előrehaladásból nagy létszámú társadalmi csoportokat - közölte a kormánypárti képviselő, miután a frakció meghallgatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tájékoztatóját.

Mint mondta, továbbra is úgy gondolják, hogy a versenyképesség növelésének legfontosabb eszköze a munkahelyteremtés; ennek fontos részeként a frakció jóváhagyta a segély helyett munka programot, az oktatáspolitikai és az egészségpolitikai programot.

Lendvai Ildikó a gazdaság- és adópolitikáról elmondta, hogy a frakcióülésen meghatározták az adópolitika fő mozgásterét, céljait és eszközeit. A frakcióvezető részletekbe nem kívánt bocsátkozni, mondván, hogy Gyurcsány Ferenc szerdán hozza nyilvánosságra konkrét elképzeléseit.

Hozzáfűzte: a kormányfő szerdán a Népszabadságban összegzi a feladatokat, és képet ad arról, hogy a kormány a korábban kitűzött célok érdekében a következő másfél évben milyen munkahelyteremtő politikát indít be.

A frakcióvezető elmondta: ezt az írást a partnerség igényével jelentetik meg.
"Világossá akarjuk tenni, hogy a kormánynak konkrét és határozott tervei vannak nemcsak az őszi félévre, hanem a következő másfél évre" - fogalmazott.

Megerősítette, hogy ezeknek a terveknek a középpontjában a munkahelyteremtés áll, és azt szeretnék ismertetni, hogy ezt milyen eszközökkel, konkrét törvényjavaslatokkal, milyen szociálpolitikával, adó- és költségvetési politikával kívánják megvalósítani.

Kérdésre válaszolva a frakcióvezető azt mondta: egy munkahelyteremtő politika nem lehet meg adóintézkedések nélkül, de nem is merülhet ki csak abban, azaz egyenlő feltételekkel kezelik a munkahelyteremtés egyéb eszközeit is.

Lendvai Ildikó beszámolt arról is, hogy a kormány szerdán készíti el azt a középtávú munkaprogramot, amelyben ezeknek a feladatoknak a kormányzati lépései, a határidők, a kormányrendeletek, a törvényjavaslatok szerepelnek.

Elmondta: a mostani üléssel lezárták a nyári tematikus frakcióüléseket, és elkezdték az őszi évadra való felkészülést.A frakcióvezető közölte, hogy ezen a héten és a jövő héten összesen négy regionális frakcióülés lesz, szeptember 8-án pedig a hivatalos évadkezdő frakcióülésre gyűlnek össze.

Az MTI értesülései szerint az ülésen kevés konkrétum hangzott el az adópolitikáról, de annyi kiderült, hogy a személyi jövedelemadó 18 százalékos sávhatárát már jövőre 2 millió forintra emelnék, a jelenlegi 1,7 millió forintról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását