2024. április 17. - Rudolf

Ígéret a panellakóknak

Az őszi parlamenti ülésszak nyitányaként dönthetnek a képviselők az új távfűtés-támogatási rendszerről - írta szombati számában a Népszabadság.
2008. június 21. szombat 09:27 - Hírextra

A kormányfő egyetért az elvekkel és a megoldási javaslatokkal, a jogszabályi képletek júliusra elkészülnek, ez után következik a pártokkal és a civil szervezetekkel való egyeztetés, majd ősszel a szavazás. A fűtési szezonra készen lehetnek az új szabályok.

A lapot Szanyi Tibor, szocialista képviselő, az MSZP frakción belül alakult távfűtési munkacsoport vezetője arról tájékoztatta: az MSZP és a kormány múlt heti, Dobogókőn tartott tanácskozásán már beszéltek erről a témáról. A politikus szerint a távfűtésre rakódó 20 százalékos áfa 5 százalékra csökkentése most nem megoldás, ám még ebben a ciklusban meg kell történnie.

A kiadások valódi csökkentéséhez a lakókat is érdekeltté kell tenni az évi 80-100 milliárd forintra rúgó lakótelepi energiafogyasztás csökkentésében. Ennek érdekében a távhőár-támogatás feltételéül szabnák a lakás korszerűsítési programban való részvételt. A vállalás megvalósítására a jelenlegi tervek szerint két év türelmi időt biztosítanának.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását