2024. április 18. - Andrea, Ilma

Panelprogram: újabb lehetőségek

Minden egyes alkalom, amikor László Tamás képviselő úr említést tesz az Új Magyarország Lakásfelújítási Programról, valójában segítség számunkra, hiszen a lakóközösségeknek és az önkormányzatoknak elengedhetetlen, hogy halljanak róla, és minél szélesebb k
2008. március 26. szerda 17:44 - Hírextra
Ezért szeretném ezúton is megköszönni a Képviselő Úr aktív közreműködését. Ez mind-mind a kommunikáció igen fontos része.

Az Új Magyarország Lakásfelújítási Program keretében minden eddiginél több forrás (10 milliárd forint) jut az idei – és a Kormány tervei szerint – az elkövetkezendő években (minden egyes évben a konvergencia program alapján 2011-ig) panelrekonstrukcióra és tűzvédelmére (mintegy 820 ezer iparosított technológiával készült lakást érint), az épületek energetikai korszerűsítésére (ökoprogram, amely mintegy 650 ezer távfűtéses lakást érint), valamint a kémények felújítására (csak a fővárosban mintegy 120 ezer lakást érint).

Az Új Magyarország Lakásfelújítási Program tehát nem pusztán panelprogram, hanem annál sokkal több. Az elmúlt években ugyanis nem volt lehetőség például a termofor kémények felújítására, amellyel megakadályozható a szénmonoxid mérgezés, hiszen sajnálatos módon évente mintegy 50 állampolgár esetében okoz súlyos egészségügyi károsodást, vagy halált. A példák tovább sorolhatók, így a többi között: a panellakások tűzvédelmi korszerűsítése, illetve a távfűtéses lakások egyedi szabályozása.

A program adta lehetőségeket akkor tudják minél többen kihasználni, ha a pályázatokat sokan megismerik. Ezt nem elég egyszer elmondani, a lehetőségeket és hosszú távú előnyöket hangsúlyozni kell.

A 2008. február 1-én meghirdetett pályázat a korábbi évekhez képest jelentős változtatásokat tartalmaz. Ezeket a változtatásokat széleskörű információ-gyűjtési és egyeztetési folyamat előzte meg, amelyben minden érintett - lakóközösségek, önkormányzatok, a tervezési-kivitelezési folyamatban közreműködő szakemberek, pénzintézetek képviseltették véleményüket. A változtatások döntő többsége az ő kezdeményezésükre, illetve velük egyeztetve történt.

Az Új Magyarország Lakásfelújítási Program pályázatában megjelenő új minőségi változtatások, és az újonnan elinduló Ökoprogram indokolttá teszik az átfogó és széleskörű tájékoztatást.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását