2024. április 20. - Tivadar

Különjáratokat indít a BKV a Múzeumok éjszakáján

Különjáratokkal készül a BKV a Múzeumok éjszakája nevű programsorozatra; a körjáratok szombat 18.00 órától vasárnap 2.00 óráig héttől tíz perces követési idővel közlekednek a fővárosban.
2008. június 19. csütörtök 15:20 - Hírextra
A közlekedési cég az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint a körjáratokkal összesen 54 helyszínt lehet elérni az év legrövidebb éjszakáján. A helyszínek között múzeumok, galériák, könyvtárak, de emlékhelyek is vannak.

A BKV négy útvonalon közlekedteti körjáratait, így például a belvárosi múzeumi körjárat végállomása a Deák Ferenc téren, a városnéző autóbusz megállóban lesz. Ezzel a járattal sok egyéb mellett az érdeklődők eljuthatnak a Terror Házába, a Szépművészeti Múzeumba, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba, a Magyar Természettudományi Múzeumba, az Iparművészeti Múzeumba, ELTE Egyetemi Könyvtárába, a Néprajzi Múzeumba és az OSA Archívum épületéhez.
A második körjárattal, a Ludwig Múzeum járattal, amely a Deák Ferenc téren lévő 9-es autóbusz-végállomás mögött indul 10 perces időközönként elérhető lesz az Országos Műszaki Múzeum, valamint a BME Központi Könyvtára, valamint a Zwack Unikum Múzeum és Látogatóközpontot.

A budai múzeumi körjáratra szintén a Deák Ferenc téren, a 9-es autóbusz végállomása mögött lehet felszállni és a buszokkal, amelyek 5-6 percenként indulnak, többek között a Szántó Piroska-Vas István Emléklakást, a Budapesti Történeti Múzeumot, az Országos Széchenyi Könyvtárat, a Magyar Nemzeti Galériát, a Hadtörténeti Múzeum és Intézetet, a Millenáris Parkot és az Országos Meteorológiai Szolgálatot is meg lehet látogatni.

Budán még egy körjáratot üzembe állít majd a BKV: az óbudai múzeumi járat a Batthyány térről indul a 86-os autóbusz Bogdáni út irányú megállóhelyéről 30 percenként. A buszok útvonalát úgy alakították ki, hogy az érdeklődők eljuthassanak a Kiscelli Múzeumhoz, a Textilmúzeumhoz, az Óbudai Múzeumhoz, a Kassák Múzeumhoz, a Magyar Építészeti Múzeumhoz, a Vasarely Múzeumhoz, és az Aquincumi Múzeumhoz.

A közleményben kiemelték, hogy a körjáratokat a BKV jegypénztáraiban kapható, külön erre az alkalomra kiadott belépőjegyekkel lehet igénybe venni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását