2023. január 29. - Adél

Egri iskola az uniós döntőben

Az egri Neumann János középiskola képviselheti Magyarországot az Európai Régiók Gyűlése (ERGY) által meghirdetett, "Do you speak European?" elnevezésű vetélkedősorozat uniós döntőjén, december 3-án Brüsszelben - derült ki a vetélkedősorozat hazai döntőjén
2008. június 13. péntek 15:06 - Hírextra

Az Európai Unió jövője szempontjából az egyik legfontosabb feladat a fiatal nemzedékek unió tudatos európai polgárrá nevelése - hangsúlyozta a versenyt megelőző sajtótájékoztatón Lévai Katalin, az Európai Parlament szocialista képviselője.

Ugyanakkor az uniós intézmények egyik legnagyobb gondja, hogy nem tudják kellően kommunikálni saját tevékenységüket, pedig az közvetlenül befolyásolja az uniós polgárok mindennapjait.

Az ERGY által meghirdetett vetélkedő mindkettőt szolgálja, hiszen a diákoknak számot kell adniuk arról, hogy mennyire ismerik az EU működését. Ötleteket is szolgáltatnak az uniós szerveknek ahhoz, hogy minél szélesebb körben megismertethessék tevékenységüket - mondta a politikus.

Ugyancsak fontos körülmény, hogy a vetélkedő során angol nyelven kell megfogalmazniuk a csapatoknak elképzeléseiket; márpedig a nyelvtudás és a jogtudatosság a két legfontosabb feltétele annak, hogy a felnövekvő nemzedék megfelelő áron tudja értékesíteni munkaerejét - mondta Lévai Katalin.

A vetélkedőn 12 országból 36 régió csapata vesz részt. Az Egerben megrendezett döntőn négy csapat közül vívta ki az európai képviselet jogát az egri alapítványi középiskola csapata.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását