2024. április 19. - Emma

Megsértett főorvosok

Az egri Markhot Ferenc Kórház 1400 fős állandó gárdájából eddig 935-en döntöttek úgy, hogy nem írják alá a HospInvest Zrt. által ajánlott munkaszerződést. Legalább nyolcszáz munkatárs kell ahhoz, hogy a kórházat a HospInvest működtethesse - írja a Népszab
2008. június 7. szombat 15:51 - Hírextra

Új helyzetet teremtett az egri kórházban az a tény, hogy a dolgozók háromnegyede nemet mondott a HospInvest Zrt. munkaszerződési ajánlatára. A cégnek legkésőbb decemberig át kell vennie a kórházat, s meg kell kötnie a munkaszerződéseket, máskülönben a kórház "visszaszáll" a megyére. - Vannak olyanok, akiket a politika hevít: nem alkufolyamatnak tekintik a munkaszerződés megkötését, hanem ebben látják a baloldali többségű megyei önkormányzat megbuktatásának lehetőségét - állítja a kórház egyik fiatal orvosa.

E kiélezett helyzetben, több nyilatkozóhoz hasonlóan, ő sem vállalja a nevét - fél a retorzióktól. Dr. Berhés István, az egri kórház megbízott orvos igazgatója - emellett pedig a III. számú belgyógyászati osztály megbízott vezetője - szerint az a sajátos helyzet alakult ki, hogy az osztályvezetői, főorvosi kar nem azon dolgozik, hogy érvényt szerezzen a tulajdonosi határozatnak. Nekik ugyanis a megyei önkormányzat és a HospInvest Zrt. szerződése szerint együtt kellene működniük az átadás-átvétel mielőbbi lebonyolítása érdekében.

Deák Gábor, a HospInvest Zrt. alelnöke elismeri: hibát vétettek, amikor kellő körültekintés nélkül készítették elő a munkaszerződéseket. A céggel szembeni bizalomvesztéshez, gyanakváshoz nagymértékben hozzájárult az, hogy a munkaszerződéseket nem az anyacég, hanem - az alelnök szerint pénzügytechnikai okokból - egy általuk félmillió forintos törzstőkével létrehozott cég, az Agria Kórház Kft. kötötte volna meg. A megyegyűlés elnökének kérésére ezt korrigálják, s a következő hetekben minden dolgozónak új szerződést ajánlanak - immár a HospInvest Zrt. nevében.

Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását