2024. május 2. - Zsigmond

Svédország-Görögország 2:0

A magyarokkal egy világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő Svédország 2-0-ra nyert a címvédő Görögország ellen a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának nyitófordulójában.
2008. június 10. kedd 22:54 - Hírextra
D csoport, 1. forduló:
Svédország-Görögország 2-0 (0-0)

Salzburg, 31 063 néző, v: Massimo Busacca (svájci)
gól: Ibrahimovic (67.), Hansson (72.)
sárga lap: Hariszteasz (2.), Szeitaridisz (52.), Torosszidisz (61.)

Svédország:

Andreas Isaksson - Niclas Alexandersson (Fredrik Stoor, 74.), Olof Mellberg, Petter Hansson, Mikael Nilsson - Christian Wilhelmsson (Markus Rosenberg, 78.), Anders Svensson, Daniel Andersson, Fredrik Ljungberg - Zlatan Ibrahimovic (Johan Elmander, 72.), Henrik Larsson

Görögország:

Antonisz Nikopolidisz - Gurkasz Szeitaridisz - Szotirisz Kirgiakosz, Paraszkevasz Ancas, Trajanos Dellasz (Jannisz Amanatidisz, 70.), Vaszilisz Torosszidisz - Angelosz Baszinasz, Kosztasz Kacuranisz - Angelosz Hariszteasz, Georgosz Karagunisz - Teofanisz Gekasz (Giorgosz Szamarasz, a szünetben)


I. félidő:

33. perc: Ljungberg előreívelt labdáját Ibrahimovic a kapu tetejére csúsztatta.

II. félidő:

67. perc: bedobás után Ibrahimovic kényszerítőzött Larssonnal, majd a visszakapott labdát 18 méterről a jobb felső sarokba bombázta (1-0).
72. perc: Ljungberg lőtt tiszta helyzetből kapura, Nikopolidisz mentett, a kipattanó labda az ismételni akaró Larsson lábáról a jobb kapufa irányába hullott, melyet Hansson próbált kapura fejelni. A labda Kirgiakosz hátáról Szeitaridisz elé került, a védő megpróbálta elrúgni, de Hanssont térdét el, ahonnan Nikopilidisz lábai között a gólvonalon túlra pattant a labda (2-0).

Az első félidőben gyakorlatilag semmi nem történt. A címvédő görögök hátul járatták a labdát, próbálták előrecsalogatni a svédeket, akik szintén a biztonságra koncentráltak. Ha a skandinávok megszerezték a labdát, akkor sem jutottak el a görög kapu közelébe, mert a dél-európaiak minden eszközzel megállították őket.

A második játékrészben kissé élénkebben játszottak a csapatok, a görögök is többet tartózkodtak a svédek térfelén, de komoly helyzet sokáig nem alakult ki. A svédek bombagólja után kitámadtak a görögök, ám rendkívül balszerencsés körülmények között ismét a kapujukba került a labda, ezzel eldőlt a mérkőzés.

korábban:
Spanyolország-Oroszország 4-1 (2-0)

később:
2. forduló:
június 14., szombat:
Svédország-Spanyolország, Innsbruck 18
Görögország-Oroszország, Salzburg 20:45

3. forduló:
június 18., szerda:
Görögország-Spanyolország, Salzburg 20:45
Oroszország-Svédország, Innsbruck 20:45

A csoport állása:
1. Spanyolország 1 1 - - 4-1 3 pont
2. Svédország 1 1 - - 2-0 3
3. Görögország 1 - - 1 0-2 0
4. Oroszország 1 - - 1 1-4 0
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását