2024. május 6. - Ivett, Frida

Spanyolország - Oroszország 4-1

A spanyol válogatott David Villa mesterhármasával 4-1-re nyert Oroszország ellen a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának nyitó mérkőzésén.
2008. június 10. kedd 20:24 - Hírextra
21. perc: Torres tört kapura, a szerelni igyekvő Kologyinról visszapattant elé a labda, melyet a kifutó Akinfejev mellett középre passzolt, és Villa 11 méterről az üres kapuba helyezett (1-0). 45. perc: Iniesta két védő között ugratta ki Villát, és a támadó Akinfejev mellett laposan a hálóba helyezett (2-0).
75. perc: Villa kapott remek átadást két védő között, mindkettejüket becsapta, majd 14 méterről laposan a jobb sarokba helyezett (3-0).
86. perc: jobb oldali szöglet után Sirokov továbbcsúsztatott labdáját Pavljucsenko előrevetődve, 3 méterről fejelte a kapuba (3-1).
91. perc: Villa emelte a védők mögé a labdát, Xavi kapáslövését Akinfejev még kiütötte, de Fabregas 3 méterről előrevetődve a hálóba fejelt (4-1).

Az első félidőben az oroszoknál volt többet a labda, veszélyesebb helyzeteket dolgoztak ki ellenfelüknél, de csak a kapufát, illetve a felső lécet találták el. A spanyol együttesből gyors ellentámadások végén David Villa kétszer is betalált Akinfejev kapujába.

A második félidőben letámadtak az oroszok, a spanyolok többször percekig nem tudták kihozni a labdát a térfelükről, amikor viszont kiszabadultak a szorításból, akkor gólveszélyes támadásokat vezettek. Az oroszok a harmadik spanyol találat után sem adták fel, és négy perccel a vége előtt megszerezték a becsületgóljukat, amire a csereként beállt Fabregas válaszolt a hosszabbításban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását