2024. április 29. - Péter

Holland eufória

Harsányan ünnepli a holland sajtó válogatottjuk olaszok felett aratott Eb-sikerét, tökéletes rajtnak nevezve a 3-0-ás győzelmet a C betűjelű "halálcsoport" hétfői nyitófordulójában.
2008. június 10. kedd 17:14 - Hírextra
"Minő álomjáték! Micsoda hősök! Egész Európa szeme láttára a holland csapat stílusos focival legyőzte a világbajnok Itáliát" - "értesítette" olvasóit a legnépszerűbb újságok közé tartozó De Telegraaf, a nyitóoldal "Bellissimo Orange!!" nem is csak kissé olaszos felcíme alatt.
A Volkskrant című napilap fantasztikus eredménynek nevezte a holland győzelmet a "Halálcsoportban", a szuperlatívuszok sokaságából nem kihagyva a mesteri és a pompás jelzőket sem.
A Reuters által futballőrültnek minősített 16 milliós holland nemzet csaknem fele, a felmérések szerint mintegy 7 millió ember nézte a tévé előtt ülve a diadalt, majd narancsszínekbe öltözve az utcákra áradt a tömeg, s hosszú időn át éltette kedvenceit. Nagy napjuk volt a bároknak, éttermeknek is, rengetegen hajnalig mulatva múlatták az időt országszerte.
"Hollandia egyértelműen visszatért a nemzetközi futballelitbe" - ünnepelt az Algemeen Dagblad is, kissé előre is szaladva a várakozásban: "Így kell Európa-bajnoki címet nyerni!"

Még az egyébként mindig józan hangú és visszafogott Het Financieele Dagblad is címlapján hozta az olaszverés hírét, azt írva: "Stílusos start!"
Egységes a holland sajtó annak megítélésében is, hogy les előzte-e meg Ruud van Nistelrooy vezetést jelentő gólját, uniszónóban leszögezvén, hogy teljesen szabályos volt a találat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását