2024. április 19. - Emma

Azonosították a miskolci rongálót

Azonosította a rendőrség a nyíregyházi Trianon-megemlékezésen történt kisebb incidens gyanúsítottját, aki egy roma szervezet vezetőjének videokameráját rongálta meg - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MT
2008. június 10. kedd 12:36 - Hírextra
Az ügyben indított, a nyíregyházi kapitányság által folytatott eljárás során megnézték az összetört kamerával készült felvételeket, s azonosították a gyanúsítható személyt, akit keddre idéztek be kihallgatásra - mondta Fülöp Gergely.

A főhadnagy emlékeztetett arra, hogy a Jobbik Magyarország Mozgalom, a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg által szervezett, előre bejelentett vasárnapi rendezvény helyszínének közelében valaki összetörte egy roma érdekképviseleti szerv vezetőjének videokameráját, amellyel az felvételeket készített.

Hozzátette, a további tettlegesség kialakulását a rendőrök akadályozták meg.

A szóvivő elmondta még: a rendőrségen hétfőn tett feljelentést a roma tisztségviselő, aki szerint "sértegették, diszkriminatívan viselkedtek vele szemben, nem engedték kamerázni és életveszélyesen megfenyegették".

Fülöp Gergely megjegyezte, hogy jelenleg kizárólag rongálás vétségének megalapozott gyanújával folyik eljárás, s annak lezárása után a rendőrség a megyei főügyészségre is eljuttatja a nyomozás során beszerzett adatokat és a felvételt.

A nyíregyházi Trianon-megemlékezésen - mint arról az MTI helyszíni tudósításban beszámolt - a Hátrányos Helyzetű Emberekért Alapítvány elnökének, Pongó Ernőnek rongálták meg a kameráját, aki a helyszínen újságíróknak elmondta: a Nemzeti Őrsereg négy tagja szidalmazta, amit ő is viszonzott, majd meg akarták ütni, de elhajolt, így a kezében lévő kamerát találták el, ami az aszfaltra esve összetört.

A Jobbik szabolcsi elnöke, Gyüre Csaba az esettel kapcsolatban akkor úgy nyilatkozott, hogy a roma alapítvány vezetője "provokálta a rendezvény biztosítását végző Nemzeti Őrsereg tagjait, akik ennek ellenére nem bántották, nem nyúltak hozzá, ő ejtette rá a videokameráját az egység tagjaira, még az is feltételezhető, hogy szándékosan".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását