2023. április 1. - Hugó

Trianonra emlékeztek országszerte

A trianoni békeszerződés aláírásának 88. évfordulója alkalmából több rendezvényt tartottak a napokban országszerte. Sümegen Trianon-emlékmű alapkövét tették le, Dunavarsányban emlékparkot avattak, a fővárosban pedig felvonulást szerveztek.
2008. június 7. szombat 06:57 - Hírextra
Az évforduló napján, szerdán Dunavarsányban, a Trianon Emlékpark avatási ünnepségén Tőkés László, királyhágó-melléki református püspök, európai parlamenti képviselő arról beszélt, hogy a trianoni békediktátum jobbára ma is tabunak számít a politikai közbeszédben.

Úgy fogalmazott: manapság is lényegében egyfajta belső Trianon gyengíti a nemzetet, öncsonkítás folyik, a felejtés, a térvesztés, a demográfiai hullámvölgy jellemzi a valóságot.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerdán Sümegen, a Trianon-emlékmű alapkövének letételekor azt mondta: Trianon üzenete számunkra az, hogy megalázhatnak minket, de meg nem törhetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását