2024. április 24. - György

Miskolcon százan húzzák a nótánkat

Több mint tizenkét esztendő elteltével, a balti államokban adott nyári koncertsorozat után Miskolcra látogat a 100 Tagú Cigányzenekar; a koncertnek a miskolci Jégcsarnok ad otthont július első hétvégéjén.
2008. június 3. kedd 16:15 - Hírextra
Szabó Marcell, a Rendezvényiroda Kft. ügyvezető igazgatója a koncertet beharangozó keddi sajtótájékoztatón elmondta: a zenekar kétszer negyvenöt perces műsort ad a borsodi megyeszékhelyen július 5-én. A Jégcsarnoknak kiváló az akusztikája és így több ezer érdeklődő nagyszerű zenei élményre számíthat - tette hozzá a szervező.

"Buffó" Rigó Sándor, a zenekar vezetője, főprímás beszámolt arról, hogy a miskolci koncerten elsősorban a klasszikus műfajból válogatnak majd, olyan zeneszerzők - Brahms, Strauss - darabjait választották ki, akiket megihletett a cigányzene.

Hozzátette: nagy örömmel jönnek Miskolcra, sokat koncerteznek külföldön és Magyarországon is mindig teltház fogadja őket. Úgy fogalmazott, hogy a világ változásai ellenére muzsikájuk népszerűsége töretlen, és nemcsak az idősebbek, hanem a fiatalok körében is.

"Beke" Farkas Nándor, a zenekar főtitkára elmondta, hogy a jelenlegi taglétszámuk 148 fő, akik közül általában 120 ember minden nap próbál. Különös figyelmet fordítanak az utánpótlás nevelésre, az ifjú tehetségek felkarolására is - hangsúlyozta a 100 Tagú Cigányzeneka főtitkára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását