2024. április 26. - Ervin

Takarítsunk együtt Miskolcon!

Takarítsuk együtt vízpartjainkat! elnevezéssel szemétszedési akciót hirdetett a Magyar Turizmus Zrt. és a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság, a program részeként csütörtökön Miskolcon másfélszáz környezetvédelmi szakos tanuló gyűjti a hullad
2008. június 5. csütörtök 13:46 - Hírextra
Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ÉKÖVIZIG) szóvivője elmondta: az akcióval fel kívánják hívni az emberek figyelmét a klímaváltozás kezelésére, illetve a vízpartok tisztaságára, hiszen ez az év a Vizek éve.

A városszépítő, hulladékgyűjtő, vízpart takarítási akció időpontjának megválasztásakor szempont volt az is, hogy olyan jeles napra, nevezetesen a Környezetvédelmi Világnapra időzítsék a programot, amikor kicsivel talán több figyelem irányul a környezet megóvására és a jövő generációjának védelmére.

Miskolcon az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság és Miskolc Városi Önkormányzatának összefogásával hirdették meg a Takarítsuk meg vízpartjainkat! című nyilvános programot, amelybe aktívan kapcsolódott be a Koós Károly- és a Gábor Áron Szakközépiskola. Öt osztály másfélszáz környezetvédelmi szakos tanulója gyűjti a szemetet a borsodi megyeszékhelyen.
Csont Csaba elmondta, a terepszemle alapján négy helyszínt jelöltek ki a szervezők, ebből három teljes egészében a Szinva-patak mentén található, vagyis a Diósgyőri Vártól egészen a Tiszai pályaudvarig, míg a negyedik helyszín választása a kedvelt hétvégi turista és pihenőhelyre, Miskolctapolcára esett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását