2024. április 27. - Zita

Rock az Acélvárosban!

A hazai rock színe-java, több mint hetven együttes vesz részt Miskolcon, a Csanyik-völgyben június 19-től 22-ig tartó JMB Rockfesztiválon - hangzott el a rendezvényt ismertető sajtótájékoztatón Miskolcon, csütörtökön.
2008. június 5. csütörtök 15:13 - Hírextra
Fedor Vilmos, a borsodi megyeszékhely alpolgármestere felidézte, hogy Miskolcon rendezték meg Magyarország első rockfesztiválját, a magyar Woodstockot 1973-ban, amit később csupán kevésbé sikeres próbálkozások követtek.

A 2003-ban alakult JMB zenekar alapítója, Soós László társaival együtt tavaly az első fesztiválra is emlékezve a miskolci Csanyik-völgyben tartott nagyszabású rock-bulit, olyan együttesek részvételével, mint a Skorpió, az Ossian, a Moby Dick, a Lord, az Omen, a Bikini, és a Prognózis.

Az idei rendezvény négy napon át, június 19-től 22-ig tart, a helyszín ismét a Csanyik-völgy lesz, és hetvennégy zenekar - szinte a teljes magyar rockpaletta - ad koncertet - hangsúlyozta Naszály György, a rendezvény sajtófőnöke.

A fellépők között lesz várhatóan a Beatrice, a Mini, a Depresszió, a Pokolgép, a Zanzibár, a Ladánybene 27, a KFT, a Sziámi, a Magna Cum Laude, és az Ossian is. A belépő 2000 forint, és ezzel mind a négy nap koncertjeit megtekinthetik a rockrajongók.

Fedor Vilmos szólt arról is, hogy 2010-re vélhetően elkészül a magyar rock múzeuma Miskolcon, az egyetem közelében. Az egymilliárd forintosra tervezett beruházáshoz 500 millió forintot nyert pályázaton a város. A létesítményben állandó és időszaki kiállítások, három dimenziós digitális mozi várja majd a látogatókat, és a tervek szerint nemcsak magyar, hanem közép-kelet-európai rockrelikviákat is bemutatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását