2024. május 8. - Mihály

Tilos a szabadban aludni és/vagy részegeskedni

Közzétette a legfontosabb tiltásokat az olimpia idejére a pekingi játékok szervezőbizottsága (BOCOG). A csak kínai nyelven kiadott és kilenc oldalra rúgó szabályzat első helyen kimondja, hogy minden tüntetést, felvonulást, parádét és egyéb nyilvános gyűlé
2008. június 2. hétfő 19:06 - Hírextra

A helybélieknél lakó külföldieknek érkezésüktől számítva 24 órán belül jelentkezniük kell a hatóságoknál, vagy nemkívánatos személynek minősülnek.

Nem szabad belépniük az országba prostituáltaknak, pszichés betegségben szenvedőknek és fertőző betegeknek. Tilos Kína területére vinni olyan publikációkat, adathordozókat, képeket vagy felvételeket, amelyek ártalmasak az ottani politikára, kultúrára, erkölcsre és gazdaságra.

Pekingben nem szabad a szabadban éjszakázni, a nyilvános helyen részegeskedőket pedig a rendőrség őrizetbe veszi. A látogatók Kína nem minden részére juthatnak el, Tibetbe például a márciusi lázongások óta nem léphet be turista vagy újságíró.

A BOCOG okmánya a sok tiltás között mindössze egyetlen engedményt tartalmaz: az ötkarikás vendégek fejenként egy kutyát vagy macskát magukkal vihetnek...

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását