2024. május 2. - Zsigmond

Az „Év információbiztonsági újságírója”

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban megalapította az "Év információbiztonsági újságírója" címet, melyet évente hirdet meg. Idén az értékelés után Turcsán Tamás, az IDG rovatvezetője vehette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesül
2008. május 23. péntek 14:00 - Hírextra

A 2005-ben a már 2001-től információvédelemmel foglalkozó értékteremtő munkacsoport 12 magánszemély tagjából alakult a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület, mely alapszabályában céljaként jelölte meg az információvédelem kultúrájának és ismereteinek terjesztését, és információvédelmi szakmai műhely létrehozását.

Ennek szellemében évente öt alkalommal tartanak nyílt szakmai fórumot, melyre előadónak a szakma kiválóságait hívják meg. Az egyesület évente meghirdeti az "Év információbiztonsági újságírója" és az "Év információbiztonsági dolgozata" pályázatokat. Évente felmérést végez az információbiztonsági auditok magyarországi elterjedtségéről. Ebben az évben Hétpecsétes történetek címmel kiadta az ISO 27001-es szabvány 39 kontrollcsoportja köré szervezett közérthető információbiztonsági könyvét, amely esettanulmányokon keresztül mutat rá a védelem fontos kérdéseire.

Az idén harmadik alkalommal meghirdetett az "Év információbiztonsági újságírója" címet Turcsán Tamás az IDG Magyarország Lapkiadó Kft, PC World rovatvezetője kapta., az Egyesület rendes tagjaiból álló bíráló bizottság döntése alapján.

Az "Év információbiztonsági újságírója" címet az Egyesület május 21-i "XXXI. Információvédelmi Szakmai Fórum"-án vette át Turcsán Tamás Gasparetz Andrástól, az Egyesület elnökétől. A fórumon tartott előadása jól reprezentálta a hitvallásában írtakat. "A médiának – legyen az nyomtatott, vagy elektronikus – feladata, hogy nem csupán közzé tegye és kommentálja az információkat, hanem hogy azokat közérthetően el is magyarázza olvasóinak"

Kiadó: Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását