2024. május 2. - Zsigmond

7,5 kilogrammnyi egy és két forintost gyűjtöttek össze

7 és fél kilogrammnyi egy- és kétforintos pénzérmét gyűjtött össze egy miskolci nő, az adományt pénteken átadta a miskolci Gyermekegészségügyi Központnak. Az egy- és kétforintosok egy perselynek átalakított üvegben, illetve jó néhány zacskóban kaptak hely
2008. február 29. péntek 16:56 - Hírextra

A február 29-ig beváltható aprópénzt örömmel fogadta az egészségügyi intézmény. Nagy Kálmán, a Gyermekegészségügyi Központ Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályának főorvosa azt mondta: minden adományra szükségük van, hiszen társadalmi segítség nélkül nem tudnának működni.

A korszerű orvosi eszközök drágák, általában több millió forintba kerülnek. A kórház természetesen anyagi lehetőségei szerint segít ezek beszerzésében, de a támogatások nagyon sokat jelentenek - fűzte hozzá.

Honvéd Józsefné - az adományozó - Miskolc avasi városrészében él, közös képviselőként dolgozik. Egy éve gyűjti az egy és két forintosokat, amikor pedig meghallotta, hogy kivonják a forgalomból az "aprót", még nagyobb lendülettel szedte össze a családtagoktól és az ismerősöktől.

A 7,5 kiló érmemennyiséggel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő leukémiás beteg gyerekeket támogatta. Mint mondta, "ha őt megkeresik, szívesen vállalja ezután is a pénzérmék gyűjtését és fordítja jótékonysági célra".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását