2024. április 25. - Márk

Aprókkal az aprókért

A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa "Aprókkal az aprókért" mozgalmának keretében egy- és kétforintosokat gyűjt gyülekezeteiben óvodáik támogatására - mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének püspöke hétfőn az MTI-n
2008. január 7. hétfő 21:02 - Hírextra

Fabiny Tamás közlése szerint egy istentisztelete után egyházkerületének egyik tagja 20 kilogramm egy- és kétforintost ajánlott fel erre a célra. A gyűjtés az egyházközségekben február 24-én zárul, az aprópénzeket az Északi Egyházkerülethez juttatják el - tájékoztatott a püspök, hozzátéve: az adakozásban számítanak az evangélikus iskolákra is.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2007 szeptemberében jelentette be, hogy 2008. március 1-jén bevonja a készpénzforgalomból az egy- és kétforintos érméket, mert azokat egyre kevésbé használja a lakosság a fizetéseknél. A legkisebb pénzérmék előállítása ugyanakkor értékük négyszeresébe-ötszörösébe kerül, a költség a húszforintos érménél nagyobb címletértéknél térül meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását