2024. március 19. - József, Bánk

A nyugdíj és az 1 és 2 forintos

2008. március hónaptól kezdődően az 1 és 2 forintos címletű érmék bevonása következtében a 2008. március 1-je előtt megállapított nyugdíjat, illetve a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által folyósított egyéb ellátást, ha azok összege nem 0-ra vagy 5-re végződ
2008. február 29. péntek 16:03 - Hírextra
Az ellátásban részesülők a március hónapra járó ellátásukat – ideértve a tizenharmadik havi nyugdíj első részletét is – már az ennek megfelelően – a szokásos nyugdíj-kifizetési napon - kerekített (emelt) összegben kapják kézhez. (A 2008. február 29-ét követő időponttól megállapításra kerülő ellátások esetében pedig már a megállapító határozat tartalmazza a legközelebbi 0-ra vagy 5-re felfelé kerekített ellátási összeget.)

A Magyar Posta Zrt. a fővárosban és a kiemelt városokban március 6-án, más településeken pedig március 11-én kezdi meg a nyugellátások, valamint az arra jogosultakat megillető tizenharmadik havi nyugdíj első részletének kifizetését, a bankszámlával rendelkező nyugdíjasok esetében pedig arra 2008. március 10-én kerül sor. Ennek megfelelően a banki jóváírás időpontja 2008. március 12.

Az érintettek a postai utalvány toldatán, banki utalás esetén pedig levélben tájékoztatást kapnak az 1 és 2 forintos címletű érmék bevonása következtében végrehajtott intézkedésekről, továbbá arról, hogy a nyugdíj melletti munkavállalás, vállalkozói tevékenység esetén milyen feltételekkel és hogyan érvényesíthető a 0,5 százalékos mértékű nyugdíjemelés.

Budapest 2008. február 29.


Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Kiadó: Szociális és Munkaügyi Minisztérium
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását