2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Fidesz: újabb kormányzati mulasztás történt

A Fidesz szerint több ezer ember munkalehetősége, állása került veszélybe a kormányzat mulasztásával: a szociális tárca hanyagsága miatt ugyanis a mai napig nem jelent meg az a rendelet, amely lehetővé tenné a tárcához tartozó szakképesítések vizsgáinak l
2008. június 27. péntek 18:27 - Hírextra

A szakpolitikus közlése szerint a vizsgaközpontok vizsgaszervezési jogosultsága 2008. június 30-án lejár, az új akkreditációkról szóló rendelet kiadása azonban másfél hónapja késik.

Mindez azt jelenti, hogy - mint ahogyan az a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Központ körleveléből is kiderül - előre megszervezett vizsgák maradnak el. Ezzel a tárca nem egyszerűen kényelmetlenséget okoz a vizsgázóknak és a munkáltatóknak, de veszélybe sodorja sok ezer ember és családjuk megélhetését is, semmibe veszi erőfeszítésüket, amellyel munkához kívánnak jutni - írta közleményében Sió László.

A Fidesz ezért felszólítja Szűcs Erikát, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetőjét, hogy azonnal intézkedjen a kialakult helyzet megoldásáért. Amennyiben a rendelet elkészült, akkor azt azonnali hatállyal ki kell hirdetni, amennyiben a jogszabály előkészítése nem történt meg, úgy a vizsgaközpontok működési jogosultságát kell meghosszabbítani.
A Fidesz a mulasztás miatt személyi felelősségre vonást is indokoltnak tart.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását