2023. október 1. - Malvin

Rezeg a léc Hiller alatt

Oktatási szakértők és szakmai szervezetek arról tájékoztatták a Magyar Hírlapot, hogy az oktatási apparátus kivár az érdemi döntések meghozatalával, mert bizonytalanná vált a tárca vezetőjének, Hiller Istvánnak (MSZP) a pozíciója.
2008. június 27. péntek 08:21 - Hírextra
A napilap pénteki számában megjelent cikk szerint az utóbbi hetekben rendkívül lassúvá vált a szakmai munka az Oktatási és Kulturális Minisztériumban. Számos olyan kérdésben megrekedtek a tárgyalások, amelyeket még a következő tanév kezdete előtt, tehát két hónapon belül rendezni kellene.
A Kormányszóvivői Iroda tájékoztatása szerint teljesen alaptalanok a személycserére, Hiller István menesztésére vonatkozó értesülések. Eddig kétszer - januárban és a tandíjkérdésben a kormánynak súlyos vereséget hozó márciusi népszavazás után - merült fel Hiller István esetleges leváltása. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is kritikával illette az év elején a szaktárcát a minisztériumok teljesítményének értékelésekor, több szakmai eredményt és a felsőoktatási reform hatékonyabb kommunikációját kérte Hiller minisztertől, aki elődje volt az MSZP elnöki tisztségében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását