2023. október 1. - Malvin

Segít a kormány az állástalanokon

Hárompontos segélyezési csomagot készít a kormány az állástalanok segítésére - ebben állapodott meg a kabinet és az MSZP-frakció pénteken, a dobogókői tanácskozáson. Az elképzeléseket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök ismertette az egyeztetés után
2008. június 27. péntek 17:27 - Hírextra

Az első javaslat szerint arra kell ösztönözni az önkormányzatokat, hogy a rendelkezésre álló forrásokat segélyezés helyett közmunkaprogramokra fordítsák - mondta Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: a második javaslat szerint a fiatal munkanélküliek csak akkor kaphatnának segélyt, ha képzésen vesznek részt. A harmadik pont szerint távolítani kell a minimálbér és a segély legmagasabb összegét egymástól.

A három javaslatot nyáron dolgozzák ki részletesen, ősszel dönthet róluk a kormány, illetve a parlament - mondta Gyurcsány Ferenc. A kormányfő szerint az elképzelések megvalósításához nem lesz szükség további forrásokra, az Új Magyarország Fejlesztési Terv erre szánt pénzeit lehet majd felhasználni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását