Fidesz: újabb kormányzati mulasztás történt

A Fidesz szerint több ezer ember munkalehetősége, állása került veszélybe a kormányzat mulasztásával: a szociális tárca hanyagsága miatt ugyanis a mai napig nem jelent meg az a rendelet, amely lehetővé tenné a tárcához tartozó szakképesítések vizsgáinak l

A szakpolitikus közlése szerint a vizsgaközpontok vizsgaszervezési jogosultsága 2008. június 30-án lejár, az új akkreditációkról szóló rendelet kiadása azonban másfél hónapja késik.

Mindez azt jelenti, hogy - mint ahogyan az a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Központ körleveléből is kiderül - előre megszervezett vizsgák maradnak el. Ezzel a tárca nem egyszerűen kényelmetlenséget okoz a vizsgázóknak és a munkáltatóknak, de veszélybe sodorja sok ezer ember és családjuk megélhetését is, semmibe veszi erőfeszítésüket, amellyel munkához kívánnak jutni - írta közleményében Sió László.

A Fidesz ezért felszólítja Szűcs Erikát, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetőjét, hogy azonnal intézkedjen a kialakult helyzet megoldásáért. Amennyiben a rendelet elkészült, akkor azt azonnali hatállyal ki kell hirdetni, amennyiben a jogszabály előkészítése nem történt meg, úgy a vizsgaközpontok működési jogosultságát kell meghosszabbítani.
A Fidesz a mulasztás miatt személyi felelősségre vonást is indokoltnak tart.

Forrás: MTI