2023. június 2. - Kármen, Anita

Fidesz: ne magával, az országgal törődjön az MSZP!

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség megdöbbentőnek tartja, hogy miközben a kormány és a szocialista párt saját belügyeivel van elfoglalva, az emberek valódi problémáival nem törődik, s ezért több ezer ember munkalehetősége, állása került veszélybe a kormá
2008. június 27. péntek 17:36 - Hírextra

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium hanyagsága miatt ugyanis a mai napig nem jelent meg az a rendelet, amely lehetővé tenné a tárcához tartozó szakképesítések vizsgáinak lebonyolítását. A vizsgaközpontok vizsgaszervezési jogosultsága ugyanis 2008. június 30-án lejár, az új akkreditációkról szóló rendelet kiadása azonban másfél hónapja késik.

Mindez azt jelenti, hogy – mint ahogyan az a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Központ körleveléből is kiderül - előre megszervezett vizsgák maradnak el. Ezzel a tárca nem egyszerűen kényelmetlenséget okoz a munkáltatóknak, a vizsgázóknak és a munkáltatóknak, de veszélybe sodorja sok ezer ember és családjuk megélhetését is, semmibe veszi erőfeszítésüket, amellyel munkához kívánnak jutni.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség ezért felszólítja Szűcs Erikát, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetőjét, hogy azonnal tegyen intézkedést a kialakult helyzet megoldása érdekében. Amennyiben a rendelet elkészült, akkor azt azonnali hatállyal ki kell hirdetni, amennyiben a jogszabály előkészítése nem történt meg, úgy a vizsgaközpontok működési jogosultságát kell meghosszabbítani.
A Fidesz Magyar Polgári Szövetség a mulasztás miatt személyi felelősségre vonást is indokoltnak tart.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását