2024. április 20. - Tivadar

Fidesz: Keller a bizottság előtt is megbukott!

Ma az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottsága – a Sport és turisztikai bizottság tagjainak részvételével – ülést tartott, hogy tisztázza az Advertum Kft-nek adott kormányzati kezességvállalás körülményeit.
2008. június 27. péntek 15:15 - Hírextra

Az üléstől a szocialista képviselők újra távol maradtak, Keller László államtitkárt magára hagyták. Keller László a parlamenti bizottság előtt is megbukott, nem tett eleget a kötelezettségének, nem válaszolt a bizottsági tagok által feltett kérdésekre. Az adófizetők így nem tudhatták meg, miért ad a kormány egy nyírségi illetékességű kft-nek sok milliárd forint értékű fizetési garanciát, és miért akar a kormány országos médiahálózatot kiépíttetni.

Keller László nem mutatta be azokat a gazdasági számításokat sem, melyek az ügylet megtérülését bizonyítanák. A Kulturális és sajtóbizottság ezért határozatban szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza a kormányhatározatot. Ha a kormány erre nem hajlandó, akkor a Kulturális és sajtóbizottság felkéri az Állami Számvevőszéket, hogy vizsgálja meg az Advertum Kft-nek adott 5,2 milliárd forint összegű kezességvállalás körülményeit célszerűségi, eredményességi és törvényességi szempontból. A Kulturális és sajtóbizottság határozatban kérte a kormányt arra is, hogy a labdarúgó liga tartozásainak rendezéséről a Sport és turisztikai bizottság bevonásával kezdeményezzen ötpárti tárgyalást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását