2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Reménykedő szívbetegek

Azok a szívbetegek, akik még mozgékonyak, átlagosan három évvel hosszabbra becsülik várható élettartamukat, mint amennyit az adatokon alapuló standard modell jósol számukra - közölték amerikai kutatók a Journal of the American Medical Association szerdai
2008. június 4. szerda 14:01 - Hírextra
Ez az első olyan tanulmány, amely a páciensek saját életesélyeinek jóslását veti össze a statisztikai adatokon alapuló modell élettartam-előrejelzésével - mondta Larry A. Allen, a durhami Duke klinikai kutatóintézet munkatársa, a kutatás vezetője.

A felmérésben 122 pácienst kérdeztek ki 2004-ben, majd 2008-ban újra. A páciensek átlagéletkora 62 év volt, 47 százalékuk afrikai-amerikai, jelzi a közlemény. A szívproblémák osztályozása alapján valamennyiük betegsége előrehaladott állapotba tartozott.

A páciensek által előrejelzett, átlagosan várható élethossz saját maguk számára 13 év volt, míg a statisztikai modell három évvel kevesebbet, 10 évet jósolt számukra. Általánosságban a fiatalabbak, a súlyosabb betegségi kategóriákba tartozók és a kevésbé depressziósak értékelték túl inkább a még várható életéveik számát.

A tanulmány készítői fontosnak tartják, hogy a kezelőorvosok beszéljenek szívbeteg pácienseiknek a kilátásaikról, hogy a megfelelő információk birtokában megfelelő döntéseket hozhassanak életükről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását