2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Fodor Gábor: Véget ér a látszatellenzékiség

Fodor Gábor szerint hiteles és nyitott SZDSZ-re van szükség, ez teheti erőssé és eredményessé a pártot. A liberális párt elnökjelöltje erről szerdán, kampánykörútjának kaposvári állomásán beszélt.
2008. május 29. csütörtök 07:05 - Hírextra
Megválasztása esetén az SZDSZ a jelenleginél határozottabb ellenzéki szerepfelfogást fog képviselni - mondta Fodor Gábor, hangsúlyozva: nem lesznek látszatellenzéki párt, és nem támogatják szavazataikkal automatikusan a kormánypártot.

A közelgő, június 7-én esedékes pártelnök-választásról szólva hangsúlyozta: valódi választás lesz, mivel különböző programok, elképzelések között kell választaniuk a küldötteknek. Az elnöki posztra ugyancsak aspiráló Kóka János jelenlegi pártelnökről azt mondta: abban nincs vita kettőjük között, hogy független, önálló és erős SZDSZ-re van szükség, miként azt ellenfele hangoztatja a mostani kampányában. Már csak azért sincs - tette hozzá Fodor Gábor, mert az előző pártelnöki kampányban ezek éppen az ő jelszavai voltak.

Nem ez a kérdés tehát, hanem az, hogy eredményes vagy eredménytelen-e a párt - mondta a liberális politikus, aki úgy vélekedett: most nem eredményes, de megválasztása esetén képes lesz azzá tenni az SZDSZ-t. Kérdésre válaszolva kifejtette: a nyitottság jegyében minden párttal, így a Fidesszel is törekszenek a párbeszédre, noha kétségtelen, hogy a két párt programja meglehetősen távol áll egymástól. "Rövid távon nem látom az együttműködés lehetőségét" -
szögezte le Fodor Gábor.

Az MSZP-vel való ismételt koalícióról azt mondta: ahogy múlik az idő, egyre kevésbé lát erre esélyt. Természetesen nem zárja ki a lehetőségét, de "más módon és más feltételekkel mint eddig" - tette hozzá a politikus. Fodor Gábort szerint a megyei, illetve fővárosi választmányok 13:10 arányban őt látnák szívesen az SZDSZ elnökének. Somogy megyében egyébként Kóka János jelölését támogatta a választmány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását