2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fodor-Kóka: 6:4

Hat megyei SZDSZ-es szervezet nyilatkozott úgy, hogy korábbi döntésük alapján Fodor Gábor elnökké választását támogatják a párt június 7-i tisztújító küldöttgyűlésén. Az MTI körkérdésére eddig válaszolók közül négy megye jelezte egyértelműen, hogy ők Kóka
2008. május 20. kedd 16:51 - Hírextra

Pest illetve Bács-Kiskun megyében közel azonos támogatottságot kapott a két elnökjelölt. Hét megyében és Budapesten még nem született döntés.

Az MTI körkérdésére válaszoló SZDSZ-es megyei választmányok közül hatan nyilatkoztak úgy, hogy Fodor Gábor elnökké választását támogatják. A hat megye: Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala. A párt Győr-Moson-Sopron megyei választmánya kedden, a Hajdú-Bihari pedig csak pénteken dönt, de előrejelzésük szerint minden bizonnyal ők is Fodor Gábor mögött sorakoznak fel.

A Fodor Gábort támogató Komárom-Esztergom megyei választmány hétfő esti ülése után Varga Győző, a párt megyei elnöke az mondta a távirati irodának, hogy "a Kóka-pártiak közül többen nem jöttek el, ezért kettős szavazatot is le lehetett adni, így a 13 szavazótól 11 voksot kapott Fodor Gábor, Kóka János öt jelölést szerzett." Komárom-Esztergom megye nagyobb városai közül Tatabányán és Komáromban döntetlen a két jelölt támogatásának aránya, Tatán Fodor Gábort, Esztergomban Kóka Jánost szeretnék az SZDSZ elnökeként látni.

Röst János Zala megyei alelnök azt mondta, hogy küldötteik mintegy 70 százaléka támogatja Fodort, és mintegy 30 százalék a Kóka János újbóli elnökségét javaslók aránya

Molnár Margit, a párt Veszprém megyei alelnöke szombaton beszélt arról azt MTI-nek, hogy előző nap a 22 megyei választmányi tagból 12-en szavaztak, és Fodor Gábor 7:5 arányban nyert Kóka Jánossal szemben.

Minden bizonnyal Fodor Gábor mellett teszi le a voksát az SZDSZ Győr-Moson-Sopron megyei választmánya keddi ülésén, miután a csoportok őt javasolták a pártelnöki pozícióra - mondta az MTI-nek Szentkuti Károly, az SZDSZ megyei elnöke.

Az SZDSZ Hajdú-Bihar megyei Választmánya csak pénteken foglal állást ez elnökjelölt személyéről, az előzetes információk szerint a küldöttek többsége Fodor Gábor pártelnöki jelölését támogatja - mondta a távirati iroda érdeklődésére hétfőn Gadus István, megyei pártelnök.

Kóka János mellett a válaszadók közül eddig négy megye: Vas, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Fejér tette le a voksát. Nógrád megyében csütörtökön döntenek, de várhatóan itt is a jelenlegi elnököt támogatja majd a többség.

Vas megyében a húsz küldött döntő többsége valószínűleg Kóka Jánost fogja támogatni a pártelnöki pozícióért folytatott versenyben - közölte az MTI érdeklődésére Németh Kálmán, az SZDSZ Vas megyei szervezetének elnöke.

Szintén Kóka Jánost ajánlja a párt elnökének az országos tisztújító küldöttgyűlésre az SZDSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Választmánya - közölte az MTI-vel a párt területi szervezője. A május 15-én megtartott választmányi ülésen a 28 tagú testület jelentős többséggel hozta meg ezt a döntést - tette hozzá Nagy-Bana László.

Kóka Jánost jelölte a párt elnökének a június 7-i országos tisztújító küldöttgyűlésre május 7-i ülésén az SZDSZ Fejér Megyei Választmánya - közölte az MTI-vel a párt területi szervezője. Boor Ádám elmondta: a választmányi ülésen a megye valamennyi szervezete képviseltette magát, s a résztvevők egyhangúan a párt jelenlegi elnökének jelölése mellett döntöttek.

Minden bizonnyal Kóka János mellett teszi le a voksát az SZDSZ Nógrád megyei választmánya csütörtöki ülésén, miután a csoportok döntő többségben a jelenlegi pártelnökre szavaztak - mondta az MTI-nek az SZDSZ megyei elnöke. Ercsényi Ferenc hozzátette: a csoportok közül a balassagyarmati volt az, amelyik egyértelműen Fodor Gábor mellett foglalt állást.

Kóka Jánost jelölte pártelnöknek az SZDSZ Somogy megyei választmánya - tájékoztatta a Szabad Demokraták Szövetsége megyei szervezete pénteken az MTI-t.

Mint közleményükben írták: a párt Somogy megyei választmányának május 15-én megtartott ülésén csaknem egyhangúlag támogatták Kóka János pártelnökként való jelölését.

Pest megyében kiegyensúlyozott eredmény született így mindkét elnökjelöltet támogatják - mondta Gulyás József megyei választmányi elnök a távirati iroda kérdésére. Hozzáfűzte: véleménye szerint Fodor Gábor élvez nagyobb támogatottságot.

Bács-Kiskun megyében Fodor Gábort és Kóka Jánost közel azonos számban támogatták a párt megyei választmányának május 17-ei ülésén - közölte az MTI-vel Török Gusztáv Andor, a megyei választmány elnöke. A megye mindkét elnökjelöltet támogatja.

Szabadai Viktor, a budapesti választmány elnöke az MTI-nek azt mondta: péntek délután dönt a grémium arról, hogy melyik elnökjelöltet támogatja.

Az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Választmánya csütörtök esti tanácskozásán dönt arról, hogy a párt elnökjelöltjei közül kit támogat - mondta Lövei Csaba, a régió liberális irodájának vezetője a távirati irodának. Békés megyében várhatóan ugyanazon a napon döntenek.

Wekler Ferenc Baranya megyei elnök kedden azt mondta az MTI-nek, hogy eddig nem foglalkoztak a kérdéssel és a közeljövőben valószínűleg nem tűzik napirendre.

Tolnában feltehetően ezen a héten döntenek az elnökjelölt személyéről, de Szabó Zoltán megyei irodavezető egyelőre nem tudta megmondani, hogy melyik napon.

A megyei választmányok vezetői közül többen is jelezték, hogy a döntésnek nincs kötelező jellege, mert a párt küldöttei szabad mandátummal rendelkeznek, tehát arra a jelöltre voksolnak június 7-én, akit jobb elnöknek tartanak.

Az SZDSZ június 7-én tart rendkívüli tisztújító küldöttgyűlést, ahol megválasztják a párt elnökét, az ügyvivői testület tagjait illetve az országos tanács 20 tagját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását