2024. április 26. - Ervin

Lezárultak a jelölések

Lezárultak a jelölések az SZDSZ június 7-i rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén betöltendő tisztségekre - írta Horn Gábor az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2008. május 28. szerda 13:11 - Hírextra
Az ügyvivő kitért arra, hogy a küldöttállítás és a mandátumvizsgálat után az országos tanács múlt heti ülésén vált véglegessé, hogy a júniusi tisztújításon 748 küldött vehet részt, közülük 144-en alanyi jogon, 604-et pedig a helyi szervezetek választottak meg az elmúlt hetekben.

A küldöttgyűlés a párt elnökét, az ügyvivő testület 12 és az országos tanács 20 tagját választja meg.
Az SZDSZ elnöki posztjáért idén is két jelölt versenyezhet: Kóka János, a párt jelenlegi elnöke és Fodor Gábor, aki már a tavalyi választáson is Kóka kihívója volt.

A 12 ügyvivői helyre összesen 27 jelölt pályázik: Badacsonyi Szabolcs, Béki Gabriella, Bőhm András, Csőzik László, Demszky Gábor, Eörsi Mátyás, Ercsényi Ferenc, Fodor Gábor, Gadus István, Gulyás József, Gusztos Péter, Hankó Faragó Miklós, Horn Gábor, John Emese, Kóka János, Kovács Kálmán, Lakos Imre, Léderer András, Skaliczky Andrea, Szent-Iványi István, Szentkuti Károly, Szórádi Sándor, Tolnai Jánosné, Velkey Gábor, Világosi Gábor, Weinek Leonárd, Wittinghoff Tamás.

Az országos tanács 20-as listájára 89-en kapták meg a megfelelő számú támogatást, közülük 73-an fogadták el a jelölést.

Az SZDSZ azt követően tart rendkívüli tisztújítást, hogy kiderült, a párt tavalyi választásán szabálytalanságok történtek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását