2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Gulyás: Fodort többen ajánlják

Az SZDSZ-csoportok és választmányok nagyobb arányban ajánlják a párt elnökének Fodor Gábort, mint Kóka Jánost - közölte Gulyás József, a párt országos tanácsának (ot) elnöke pénteken Debrecenben sajtótájékoztatón.
2008. május 24. szombat 07:03 - Hírextra
A politikus úgy látja, hogy az elmúlt egy év után alapvetően megváltozott a hangulat a pártban, ami megmutatkozik a elnökjelölésben is. Ugyanakkor hozzátette: ezzel együtt nem lefutott a verseny, ugyanis a döntést titkos szavazással a küldöttek hozzák meg június 7-én.

Gulyás József, aki maga is Fodor elnökségét támogatja, annak a személyes meggyőződésének adott hangot, hogy Fodor Gábornak nagyobb az esélye a párt szavazóbázisának kiszélesítésére.

A legfontosabb célnak ugyanis az SZDSZ megerősítését látja, s ezt kell szolgálnia a küldöttgyűlés által június 7-én meghozandó döntésnek is.

Az új helyzetben új stratégiára van szükség, aminek kidolgozása az új vezetőség feladata és felelőssége - tette hozzá.

Az SZDSZ a szabadság és a szolidaritás pártja, egyszerre kell üzenetet küldenie a zöld liberálisoknak, a szociál-liberálisoknak és azoknak, akiknek fontos a gazdasági liberalizáció - jegyezte meg.

Gulyás József meggyőződése szerint az új vezetőség megteszi a szükséges lépéseket, és az új elnök mögött felsorakozik valamennyi tisztségviselő.

Kérdésre válaszolva a politikus azt mondta: az SZDSZ nem mehet vissza egy Gyurcsány Ferenc vezette kormányba. Ugyanakkor a személyi kérdéseknél fontosabbnak ítéli, hogy van-e közös mondanivalójuk a választók felé.

A koalíció éppen azért bomlott fel, mert ezt nem találták meg - fűzte hozzá.

A tisztújítás után nincs automatikus koalíció, de még koalíciós tárgyalás sem - jelentette ki Gulyás József.

A sajtótájékoztatót követően kezdődött meg az SZDSZ Hajdú-Bihar megyei választmányának ülése, amelynek napirendjén az elnökjelölés szerepel.

Gadus István megyei elnök az MTI-t arról tájékoztatta: a többség várhatóan Fodor Gábor jelölését támogatja.

Az SZDSZ június 7-i rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén választja meg a párt elnökét, ügyvivőit és az országos tanács húsz tagját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását