2024. március 29. - Auguszta

Sok múlhat az SZDSZ-es elnökválasztáson

Az SZDSZ elnökválasztása alapvetően befolyásolhatja a magyar politikai életet, mert a párt vezetőjének az ország érdekeit figyelembe véve választania kell a lehetséges alternatívák közül - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerdán Kecskeméten tartott
2008. május 22. csütörtök 07:10 - Hírextra

Három fő irányt látok az elkövetkezendő hónapokban az ország előtt lehetőségként, s nekem az SZDSZ elnökjelöltjeként, és ha megkapom a bizalmat, elnökeként, mind a háromra fel kell készülnöm - mondta a liberális politikus, aki az SZDSZ június 7-ei tisztújító küldöttgyűlésen elnökjelöltként indul.

Fodor Gábor szerint a három lehetőség: a kisebbségi kormányzás, az előrehozott választások, illetve egy új kormányprogrammal új koalíció az MSZP-vel.

Én nem akarok preferenciát felállítani, de megvan a véleményem arról, hogy az országnak melyik a jobb és melyik kevésbé jó a három lehetőség közül - mondta az elnökjelölt.

Fodor Gábor hangsúlyozta: mind a háromra van forgatókönyve, de nem csak a liberálisokon múlik, melyik forgatókönyv valósul meg.

"Én nem fantáziálok arról, hogy milyen miniszterelnökre lenne szükség, én most arra koncentrálok és azzal foglakozom, hogy az SZDSZ elnökválasztásán szerepeljünk jól, és megnyerjük ezt a küzdelmet" - utalt a Népszava szerdai számában megjelent írásra a politikus, amely szerint ő szakértő miniszterelnököt akar.

Az MTI kérdésére válaszolva kifejtette: ha nem történik alapvető változás a kisebbségi kormány politikájában, akkor az SZDSZ-nek ellenzéki pártként kell viselkednie.

Fodor Gábor szerint alapvető változás szükséges a kisebbségi kormány politizálásában ahhoz, hogy az év második felében az Országgyűlés elé kerülő költségvetési törvény esetleges támogatásáról döntsön a pártja.

"Látjuk a jelenlegi tendenciákat, és egyelőre nem látunk olyan fejleményt, amely arról szól, hogy valami nagy változás várható a téren, hogy milyen típusú költségvetést tud a kormány előterjeszteni" - fűzte hozzá.

Az MTI ismételt kérdésére nem zárta ki Fodor Gábor azt a lehetőséget, hogy az SZDSZ ellenzéki pártként mégis megszavazza a jövő évi büdzsét.

Fodor Gábor szavai szerint, "ha a benyújtott költségvetés tényleg jó, jelentős előrelépés történik, és nem az a tendencia folytatódik, amit most látunk kibontakozni" akkor az SZDSZ-nek az ország érdekeit kell figyelembe venni. Ebben az esetben ellenzéki pártként is támogatni kell a költségvetés elfogadását - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását