2023. október 5. - Aurél
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Egészségügy - Elég az improvizálásból!

Ötletelgetés és improvizálás helyett valódi döntésekre van szükség az egészségügyben - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. április 10. csütörtök 18:30 - Hírextra
A kormány felelőtlensége miatt soha nem látott válság és káosz alakult ki az egészségügyben, és amíg a koalíciós pártok egymással vannak elfoglalva, az ország problémáival senki nem foglalkozik - jelentette ki a politikus.

Megjegyezte: miközben Gyurcsány Ferenc kormányfő arra kérte a távozó minisztereket, hogy már ne hozzanak hosszú távú döntéseket, addig "a bukott egészségügyi tárcavezető", Horváth Ágnes "pártalapú káderdöntésekre" készül, mivel a tárca alá tartozó egészségügyi intézmények vezető beosztásaira olyan rövid határidővel írt ki pályázatokat, aminek elbírálása még hivatali idejére esik.
Szijjártó Péter elfogadhatatlannak nevezte a szakrendeléseken bevezetni tervezett részleges térítési díj visszaállítását, miután az emberek egy népszavazáson már kinyilvánították véleményüket a díjfizetésről. "Továbbra is azt a politikát akarják követni, amit az emberek leszavaztak, vagyis az embereket akarják sarcolni" - fogalmazott a képviselő.

Az alapellátás helyzetéről szólva a pártszóvivő azt mondta, a háziorvosnak vissza kell adni az amortizációs hozzájárulást és eszköztámogatást, valamint emelni kell kártyapénzüket, amely hosszú idő óta változatlan összeg.

Az Albert házaspár népszavazási kezdeményezése kapcsán Szijjártó Péter érthetőnek nevezte, hogy az emberek garanciát akarnak arra, ne az üzleti szempontok irányítsák az egészségbiztosítást, ezért a Fidesz támogatja a házaspár kezdeményezését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását