2023. október 5. - Aurél

A Fidesz ellenzi az internet-adót

A Fidesz informatikai és telekommunikációs munkacsoportjának közleménye. A Nemzeti Kulturális Alapról szóló törvény módosításaként napvilágot látott egy olyan javaslat, amely megadóztatná az internetet. A Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsop
2008. április 10. csütörtök 11:45 - Hírextra
Természetesen a kultúra támogatását mi magunk is fontosnak tartjuk, azonban az nem történhet egy másik kultúra, az internet megadóztatásával. A mi felfogásunk szerint az internetnek mindenki számára elérhetőnek kell lennie, ezért elveinkkel nem fér össze semmilyen típusú áremelés. A bevezetni kívánt internet-adó érintene minden netező polgárt, továbbá a magyarországi szolgáltatókat és minden informatikával foglalkozó céget. Nemsokára egy ötpárti javaslatot kezd el tárgyalni az Országgyűlés az „e-befogadásról”, az internet-adó bevezetése ezzel is szembe menne. Célunk az, hogy minden magyar állampolgár napi szinten elérje, elérhesse és használja az internetet. Ma több, mint 4 millió honfitársunk nem tudja elérni a világhálót napi szinten. Az információs társadalomból a lakosság fele kimarad, nálunk a szélessávú internet hozzáférés csak 14,2 százalékos.
A mai Magyarországon digitális szakadék van, a bevezetni kívánt internet-adó ezt a szakadékot mélyítené, ezért azt támogatni nem fogjuk, eltörlésére módosító javaslatot nyújtunk be, minden parlamenti párttól kérve ennek támogatását.

Dr. Nyitrai Zsolt (Fidesz)
országgyűlési képviselő,
A Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetője

Kiadó: FIDESZ
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását