2024. április 23. - Béla

Navracsics: Zavaros a kormányzás

A Fidesz szerint az ország mai helyzetében tiszta elképzelésekkel rendelkező kormányra, kormányzati politikára van szükség; erről a párt frakcióvezetője beszélt csütörtökön Budapesten.
2008. április 10. csütörtök 13:15 - Hírextra
Ma olyan helyzet van, amikor egy széles legitimációval, tiszta elképzelésekkel rendelkező kormánypártokra és kormányra, kormányzati együttműködésre és politikára van szükség. Egy szocialista kisebbségi kormány Gyurcsány Ferenc vezetésével ezt nem tudja megoldani - fogalmazott Navracsics Tibor sajtótájékoztatón.

Mint mondta, május 1. után olyan kormány próbálja majd irányítani Magyarországot, és szembesül a problémákkal, amely mind legitimációját, mind társadalmi támogatottságát, mind pedig parlamenti támogatottságát tekintve kisebbségbe szorult.

A frakcióvezető szerint a kormányzati válság jele, hogy a kabinet nem tudott olyan célokat megjelölni, amelyek meg is valósultak volna. Emlékeztetett arra, hogy számos programot hirdettek meg, ám ezek nem, vagy nem úgy valósultak meg, ahogy azt szerették volna.

Navracsics Tibor az egyetlen kormányzati politikai dokumentumnak a konvergenciaprogramot nevezte. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a program tartalmát mára szinte teljesen kicserélték, a gazdasági prognózisokat állandóan módosítgatni kell.

A Fidesz úgy látja, a kormányzati politika ma nem képes kezelni azokat a problémákat, amelyekkel Magyarország szembesül. Navracsics Tibor megfogalmazása szerint a kormánypártok a problémák megoldása, a gazdasági növekedés előtt álló akadályok elhárítása, munkahelyek teremtése helyett egymással foglalkoznak. Hozzáfűzte: március 10. után a kormányzaton belül a veszekedésen kívül semmi nem történik, semmilyen új kormányzati cselekvéssel, programmal nem lehet találkozni.

Az ellenzéki frakcióvezető szerint a kormányzati válság mellett szociális válság is van Magyarországon. Ennek jelének tartja, hogy mintegy 3 millió ember él a szegénységi küszöb alatt, 1-1,5 millió pedig ennek közelében. Mint elhangzott, a hivatalos adatok szerint mintegy félmillió embernek nincs állása, közülük 75 ezer 25 évnél fiatalabb.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását