2024. április 24. - György

"Ezzel a létszámmal sem a napi, sem az ügyeleti munkát nem tudjuk ellátni"

Lemondott Nyárády József, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) traumatológiai klinikájának igazgatója; döntését az intézmény ellehetetlenülésével indokolta az MTI-nek csütörtökön. "A régióban élő mintegy 450 ezer ember baleseti sebészeti ellátásáért felelünk.
2008. április 10. csütörtök 18:18 - Hírextra
A klinika éves betegforgalma 70 ezer körüli, s mintegy 3500 műtétet végzünk. Optimista becsléseim szerint májusra tizennégyen maradunk, a pesszimista szerint tízen. Ezzel a létszámmal sem a napi, sem az ügyeleti munkát nem tudjuk ellátni. Ilyen körülmények között a vezetői tisztséget tovább már nem tudom vállalni" - közölte a professzor, aki április 15-ig látja el vezetői feladatait.

Nyárády József utalt rá: a klinika korábban harminckét dolgozóval működött. Számuk a leépítések miatt először huszonegyre csökkent, majd öt szakorvos a pécsinél jobban fizető kaposvári kórházba távozott. Az igazgató a napokban pedig több jelenlegi beosztottjáról tudta meg, hogy amint lehet, ők is elmennek.

"Hosszú hónapok óta küszködünk. A baleseti sebészek létszáma folyamatosan csökken, az orvosaink szinte éjjel-nappal dolgoznak, ráadásul az ügyeletért és a túlmunkáért is ugyanazt a díjat kapják, mint a más területeken dolgozó, kevésbé leterhelt kollégáik. Hiába mentünk fűhöz-fához, kérve a fizetések, az ügyeleti díjak emelését, nem hallgatott meg senki" - mondta.

Arra a kérdésre, hogy felmondását követően marad-e a klinikán, Nyárády József azt mondta: három éve van a nyugdíjig, bízik abban, hogy az egyetem vezetésével találnak majd "valamilyen megoldást".
Kollár Lajos, a PTE klinikai főigazgatója szerint biztosítható a folyamatos ellátás, mert bár valóban többen távoztak az intézményből, a napokban jelentkeztek is néhányan, hogy szívesen jönnének, vagy visszajönnének a baleseti sebészeti klinikára, amely a jövőben az ortopédiai klinikával egybeolvadva, gazdaságosabban és kapacitásait jobban kihasználva működik tovább.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását