2024. április 20. - Tivadar

Egri kórház - az örökségvédelmi hivatalhoz fordult a Fidesz

Az egri kórház vagyonkezelői szerződésének elutasítását kéri a Kulturális Örökségvédelmi Hivataltól a Fidesz - tájékoztatta szerdán az MTI-t a párt megyegyűlési frakciójának vezetője.
2008. április 9. szerda 15:42 - Hírextra

A párt szerint ugyanis a Heves Megyei Önkormányzat és a HospInvest Zrt. által megkötött szerződés nem tartalmaz garanciát a kórház műemlék épületeinek felújítására, állagmegóvására - közölte Tatár László.

A politikus emlékezetett arra, hogy a Heves Megyei Vagyonátadó Bizottság 2003-ban azzal a feltétellel adta a korábban egyházi tulajdonú, a kórházhoz tartozó épületeket, a rendházat, refektóriumot és a templomot az önkormányzat tulajdonába, hogy a megye felújítja azokat, illetve gondoskodik az állagmegóvásukról.

Tatár László szerint az előírt felújítási munkálatokat a megyei önkormányzat sem végezte el.
"Nem számíthatunk arra, hogy kórházat működtető profit-érdekelt vállalkozás a műemléket önszántából helyreállítja" - fogalmaz beadványában a frakcióvezető.

Benkár József főjegyző az MTI-nek elmondta, hogy a megye előzetes hozzájárulást kért a kulturális tárca vezetőjétől a kórházhoz tartozó műemlék épületek vagyonkezelésbe adásához.
A hozzájárulást Hiller István megadta, azzal a kikötéssel, hogy a szerződést jóvá kell hagynia a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnak - mondta a főjegyző.

A Heves Megyei Közgyűlés március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházat.

A vagyonkezelésre kiírt tenderen a HospInvest mellett a Debreceni Egyetem is pályázott, illetve "ajánlatot" nyújtott be az egri önkormányzat.

A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot.

Ugyanakkor a kórház 1300 dolgozója közül 918-an írták alá azt a nyilatkozatot, amely szerint nem kívánnak lemondani közalkalmazotti jogviszonyukról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását