2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

612 millió forint az összkikiáltási ár

A Kieselbach Galéria pénteki aukcióján 256 tétel szerepel, melynek összkikiáltási ára 612 millió forint. Az árverés egyik legkülönlegesebb képe, Bernáth Aurél: Halászkikötő sirályokkal című alkotása 20 millió forintról indul, de van ennél magasabb, 25 mil
2007. december 12. szerda 14:17 - Hírextra
Az őszi árveréshez hasonlóan a téli aukció gerincét is az 1850-1950 közötti klasszikus magyar festészet alkotásai adják, de jónéhány kimagasló, háború utáni mű is szerepel az árverés anyagában.

A Bernáth Aurél festmény magas, 20 milliós kikiáltási árát a kvalitása indokolja, mondta el érdeklődésünkre Kieselbach Tamás. A Halászkikötő sirályokkal című kép 70 év után látható újra Magyarországon, tette hozzá a galériatulajdonos.

Az aukció anyagából Paizs Goebel Jenő: Szentendrei tájkép című 1933-as művét is kiemelte Kieselbach Tamás. A színgazdag alkotás rámutat arra, hogy milyen módon élt tovább Csontváry hatása a magyar festészetben, hangsúlyozta a galériatulajdonos. A mű kikiáltási ára 15 millió forint.

Az aukció közönsége pénteken licitálhat többek mellett, a 18 millió forintos kikiáltási árról induló az Úton az egynapos hóban című Gulácsy Lajos festményre, valamint Veszelszky Béla 1959-es Tájképére, amely 12 milliós kezdőáron nyit.

Az árverés a korai magyar avantgárd két jelentős alkotójától is kínál képet. , Perlrott Csaba Vilmos: Csendélet őszibarackokkal című művének kikiáltási ára 20 millió forint. Tihanyi Lajos Csendélete pedig 25 millióról indul.

A Kieselbach Galéria téli aukciója pénteken délután öt órakor kezdődik a Vígszínházban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását