2024. május 2. - Zsigmond

Múzsák csókja és vad táncok Budapesten

Budapest múzsája egész biztosan egy hölgy. Ezzel a mondattal indította 2011. január 15-én a Wochenend-Magazinban is megjelent, Budapestről szóló cikkét a 162.000 példányszámú Badisches Tagblatt.
2011. február 5. szombat 09:04 - HírExtra
A háromnegyed oldalas összeállítás, mely a "Múzsák csókja és vad táncok" címet viseli, a magyar főváros sokszínű és izgalmas zenei életéhez csinál kedvet. Az újságíró korábban a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviselete által szervezett tanulmányút keretében járt Budapesten.

Az írás szerint a magyar főváros pezsgő zenei életébe, a budapesti utcaképhez szinte hozzá tartozó utcai zenészek révén, bárki már az érkezésekor betekintést nyerhet. Érdemes azonban a legkülönbözőbb stílusú zenéket játszó szórakozóhelyeket is felkeresni. Így például az egykori gettó
területén a Spinoza Házat, ahol sok év után megint klezmer zenét játszanak.

A szerző szerint érdemes a Gödörbe is ellátogatni, ahol szintén a legkülönbözőbb stílusokat, köztük ritmusos cigányzenét lehet hallgatni, s ropni rá a táncot. A cikk megemlíti, hogy egy látogatást az A38-as hajó is megér, no meg a Liszt Ferenc tér, ahol nemcsak a Liszt-szobrot lehet megcsodálni, hanem közben a Zeneakadémiáról kihallatszó dallamokat is élvezni lehet.

S Budapest egyik legkedveltebb találkozóhelyétől már csak egy ugrásnyira van az Operaház vagy az Operett Színház, ahol pl. Klezmer-musical vagy a Menyasszonytánc c. darab várja az érdeklődőket. A cikket, melyet Patrizia Schlosser írt, tavaly decemberben számos online újság is publikálta, így többek között a spiegelonline, a weltonline, a merkur-online.de, a sueddeutsche.de, a mittelbayrische.de és a
dertagesspiegel.de.
Forrás: Objektív Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását