2020. július 5. - Emese, Sarolta

Itt a szmog, hol a szmog?

A szerdai mérési adatok alapján nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása Budapesten, mivel tovább csökkent a kisméretű szálló por (PM10) koncentrációja - tájékoztatta az MTI-t csütörtök kora hajnalban a Főpolgármesteri Hivatal.
2011. február 3. csütörtök 09:09 - HírExtra
Az ellenőrzött adatok alapján a kisméretű szálló por koncentrációja egyik fővárosi mérő ponton sem érte el a tájékoztatási küszöbértéket (75 µg/m3), jellemzően az egészségügyi határérték (50 µg/m3) körüliek voltak. A mérési eredmények alapján és tekintettel a meteorológiai előrejelzésre - a vonatkozó jogszabályok szerint - Tarlós István főpolgármester megszüntette a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

A hivatal közleménye szerint Tarlós István főpolgármester köszönetet mond azoknak a budapestieknek, akik felismerték a helyzet komolyságát, és korlátozták autóhasználatukat - a közösségi közlekedést részesítve előnyben -, illetve az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik önkéntesen korlátozták a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik kibocsátását.

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát hétfőn rendelte el Tarlós István főpolgármester Budapesten, mert a kisméretű szálló por koncentrációja két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. A mérési adatok alapján a szmogriadó tájékoztatási fokozatát kedden és szerdán is fenntartották.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását