2024. április 28. - Valéria

Mesterházy: a jogszabállyal sérül az alaptörvény

Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult Mesterházy Attila, mert az MSZP szerint a jogszabállyal legalább három ponton sérül az alaptörvény.
2010. december 22. szerda 13:38 - HírExtra
Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult Mesterházy Attila, indítványában a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló jogszabály alkotmányellenességének megállapítását, valamint a törvény kihirdetése napjára visszamenőleges megsemmisítését kérve.

A szocialista párt elnöke az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, az MSZP szerint a jogszabállyal legalább három ponton sérül az alaptörvény: a törvény egyes rendelkezései ellentétesek a személyes adatok védelmére vonatkozó követelményekkel; a magánnyugdíjpénztárban maradók személyes nyilatkozattételre kötelezése sérti az emberi méltósághoz való jogot; és az Országgyűlés kormánypárti többségének szavazatával elfogadott törvény sérti az alkotmányból levezethető, a jogalkotói hatalommal való visszaélésnek a demokratikus jogállamokban általánosan elfogadott tilalmát is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását