2024. május 19. - Ivó, Milán

Felszámoltak egy cigarettacsempész bandát

Egy évig tartó felderítési munka eredményeként a vám- és pénzügyőrség, valamint a rendőrség munkatársai csütörtökön felszámoltak egy magyar-ukrán bűnszervezetet, amely cigarettacsempészésre és -értékesítésre specializálódott - közölte Sipos Jenő, a vámszervezet szóvivője.
2010. november 18. csütörtök 11:39 - HírExtra
A bűnszervezet 2009-ben és 2010-ben megközelítőleg 640 ezer doboz, összesen 400 millió forint értékű cigaretta illegális behozatalában és orgazdáknak történő értékesítésében vett részt - tette hozzá az ezredes. A csütörtök hajnali elfogási akció keretében 15 helyen tartottak házkutatást, s azóta tizenegy magyar állampolgárt már előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, egy gyanúsított pedig őrizetbe került.

A bűnszervezet további öt tagját már korábban elfogták. Ők 2009. május 17. és szeptember 9. között bizonyíthatóan tizenegy alkalommal kaptak ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát ukrán állampolgároktól, összesen 173 millió forint értékben, 318 ezer doboznyit, a zöldhatáron átjuttatva.

Az Ukrajnában működő csoport feladata volt a megrendelt cigarettamennyiség illegális átjuttatása a határon, a magyar-ukrán-román hármas határjel térségében. Az ukrán elkövetők biztosítása, mozgatása és magyar orgazdák megrendelésének közvetítése egy tisztabereki lakos által vezetett másik bűnszervezet feladata volt.

Az együttműködést pedig egy jánkmajtisi lakos által irányított csoport biztosította és koordinálta. A nagy értékre, üzletszerűen elkövetett jövedéki orgazdaságért a gyanúsítottak 8 évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak, de mivel bűnszervezetben követték el cselekményüket, a büntetési tétel felső határának akár a kétszeresét is kiszabhatja rájuk a bíróság - írta közleményében Sipos Jenő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását