2024. április 28. - Valéria

Határsértők Csongrád megyében

Tizennyolc határsértőt fogtak szombaton éjszaka és vasárnap kora délután a Csongrád megyei rendőrök; többségükre Röszke közelében, a többiekre Nagylaknál találtak rá - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
2010. szeptember 20. hétfő 06:38 - HírExtra
Pál János tájékoztatása szerint tizenhat határsértőt fogtak el szombaton éjszaka a röszkei zöldhatárban. Szinte óránként érkeztek az illegális határátlépők. Az első két szerb állampolgárt hajnali fél egykor észlelték hőkamerával, amint éppen lassan ballagnak át Szerbiából magyar területre. Alig két órával később öt főt láttak: egy körözött koszovói és négy albán férfit. Nem kellett sokat várni a következő csoportra, ugyanis egy óra múlva három afgán került a határőrizeti hálóba.

A reggeli órákban Mórahalom külterületén egy szabadnapos határrendész lett figyelmes két felnőttre és egy gyermekre, amint koszos ruhában várakoznak a buszmegállóban. Róluk kiderült, hogy koszovói állampolgárok, és szintén éjszaka lépték át illegálisan az államhatárt.

Kora délutánra egy szerb és két koszovói férfit is előállítottak a határrendészek, akik a Röszkénél léptek be az országba.

A Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség területén is jól működött a hőkamera, ugyanis éjszaka két személy mozgását jelezte, mint kiderült, orosz állampolgárok voltak, de a beutazáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek.

Az elfogott tizennyolc határsértő ügyét idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálják - közölte az alezredes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását