2024. május 7. - Gizella

Helyreáll Európa légi közlekedése

Visszatér a megszokott rendhez az európai légi közlekedés, miután csaknem mindenütt megszüntették az izlandi vulkánkitörés nyomán elrendelt repülési korlátozásokat - közölte csütörtök délelőtti helyzetértékelésében az Eurocontrol.
2010. április 22. csütörtök 13:29 - HírExtra
Az európai légi közlekedés biztonságáért felelős, brüsszeli székhelyű szervezet szerint csütörtökön már mintegy 28-29 ezer légi járat közlekedésével számolnak az európai légtérben. Csupán néhány menetrend szerinti járatot kell törölni, részben a még érvényben tartott légtérkorlátozások, részben logisztikai gondok miatt.

Folyamatosan normalizálódik a helyzet a német légi közlekedésben is. A berlini Tegel és Schönefeld repülőtéren kora reggeltől menetrend szerint, csupán kisebb késésekkel érkeztek, illetve indultak a járatok, az ország legnagyobb repülőterén, a frankfurtin azonban csaknem 100 csütörtöki járatot törölni kellett. Ez azonban elenyésző az előző napi frankfurti mérleghez képest, szerdán ugyanis csaknem 800 járat esett ki.

Párizs legnagyobb, Roissy-Charles de Gaulle repülőterén rendben zajlik a forgalom. Az Angliába tartó járatokkal kapcsolatban némi zavarok léptek fel, de a hatóságok nem adtak felvilágosítást ezek mibenlétről.

A dán légügyi hatóságok csütörtökön közölték, hogy az ország légterének egésze repülhető, az összes repülési korlátozást feloldották. Svédország déli és északi részén, illetve Norvégia délnyugati térségében néhány repülőtér viszont újabb rendelkezésig zárva tart, mert az érintett térségek légterét ismét vulkáni hamufelhő szennyezi.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását