2024. április 29. - Péter

Ferihegy ismét "termel"

Kedden kora délutánig 23 járat indult el Ferihegyről, a Malév gépeinek jelentős része is felszállt - közölte Szilágyi Károly, a Budapest Airport (BA) kommunikációs vezetője.
2010. április 20. kedd 15:26 - HírExtra
A Malév elindította járatait a Közel-Keletre és a közeli országokba is - mondta, hozzátéve: a Wizzair, az Austria Airlines, a CSA és az El Al gépei is felszálltak Ferihegyről. Hozzátette: a legtöbb nyugat-európai országba a légitársaságok még törölték járataikat, de a kelet- és dél-európai úticélok felé egyre több repülőgépet indítanak el. Szilágyi Károly hangsúlyozta, hogy mielőtt bárki elindul Ferihegyre, mindenképpen tájékozódjon a légitársaságoknál, hogy milyen járatokat indítanak.

Felszállnak a Malév gépei a balkáni, kelet- és dél-európai, illetve a közel-keleti országokba, ezen túl indulnak járatok Amszterdamba, Párizsba, Madridba és Berlinbe is.

Törölték viszont kedden a légitársaság reggeli járatait és további kilenc napközbeni járatát. Ezek: a Malév Helsinki - 742 és 744, Hamburg - 542, Koppenhága - 752, London - 614, Milánó - 416, Stockholm - 766, Frankfurt - 522, Dublin - 622 járata.

Az EU tagországok közlekedési miniszterei hétfőn állapodtak meg abban, hogy a légteret három zónára osztják: tiltott, akadálytalanul repülhető és kockázatosnak minősített körzetekre, az egyes zónák határait pedig mindig az adott országra jellemző meteorológiai viszonyok és a felhőzet függvényében határozzák meg a nemzeti közlekedési hatóságok.

Fehérváry Géza, a Malév üzemeltetési vezérigazgató-helyettese a Malév közleménye szerint üdvözölte az Európai Unió minisztereinek kezdeményezésére kialakított új gyakorlatot, amely a korábbinál sokkal élet közelibb módon rendelkezik a légtérhasználatról.

A mentesítő járatokkal elsősorban azok az utasok utazhatnak, akik az elmúlt napok járattörléseiben érintettek. A légitársaság további mentesítő járatok indítását is vizsgálja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását