2024. május 2. - Zsigmond

Hollókői Húsvéti Fesztivál

Idén is megelevenednek a régi népszokások húsvét vasárnapján és hétfőjén a Nógrád megyei Hollókőn, az UNESCO világörökségi listáján szereplő egyetlen magyarországi faluban - a programokról a szervező Hollókőért Közalapítvány vezetője tájékoztatta az MTI-t kedden.
2010. március 30. kedd 19:00 - HírExtra
Hollókő mintegy 400 lakosa húsvét mindkét napján szinte együtt él a fesztiválra érkező vendégsereggel - mondta Sztrémi Zsuzsanna. A község apraja-nagyja díszes népviseletet ölt magára, mindkét napon folyamatos program a locsolkodás az Ófalu területén, emellett a tojásfestés, a népi játszótér használata, a népművészeti vásár, a kézművesek vására és a gasztronómiai bemutatók sora szórakoztatja a vendégeket, akiket kívánságra szintén népviseletbe öltöztetnek - tette hozzá.

Vasárnap szabadtéri misével, ételszenteléssel és feltámadási körmenettel kezdődik az ünnepség, hétfőn is mise előzi meg a térzenét.

A kétnapos fesztiválon tíz néptáncegyüttes, népzenekar és hagyományőrző együttes lép fel, Varga Ivett palóc népdalokat énekel, bemutatkozik Holecz Istvánné, a népművészet mestere, hétfőn Szvorák Katalin népdalénekes ad koncertet.

A Palóc és a Nógrád Táncegyüttesekkel táncházban és locsolóbálban mulathatnak a hollókői húsvéti fesztivál vendégei.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását